Terberg X-Track voor transportbedrijf ProService

Filter News & media

Terberg X-Track voor transportbedrijf ProService

PUBLISHED: 13-03-2020
MEDIATYPE: Articles
TAGS: Terberg X-Track

Terberg X-Track voor transportbedrijf ProService

Transportbedrijf ProService uit Italië heeft drie Volvo FH-trekkers in gebruik genomen die zijn voorzien van Terberg X-Track wegrijhulp. Deze hydraulische voorwielaandrijving biedt meer grip en maakt het eenvoudiger om weg te rijden in zwaar terrein. Terberg Techniek heeft de trucks gemodificeerd.

De trucks worden ingezet voor het transport van bouwmaterialen. ProService heeft vijf vestigingen in de regio Trentino-Südtirol in Italië en vervoert onder meer zelfgeproduceerde betonelementen. Daarnaast voert ProService andere bouwgerelateerde transporten uit voor opdrachtgevers.

Samenwerking met Volvo Trucks Italië
ProService zocht voor zijn drie nieuwe Volvo FH 500 4x2-trekkers een oplossing die het wegrijden in (zwaar) terrein vergemakkelijkt. Via Volvo Trucks Italië werd ProService geattendeerd op de mogelijkheden van de wegrijhulp van Terberg X-Track. In nauwe samenwerking en overleg met ProService en Volvo Trucks Italië heeft Terberg Techniek X-Track gemonteerd op de luchtgeveerde Volvo-vooras van de drie trucks. 

Zo werkt X-Track
De chauffeur kan de hydraulische wielaandrijving op de vooras met een knop op het instrumentenpaneel inschakelen zodra het terrein extra grip vereist. X-Track zorgt voor voorwielaandrijving tot een snelheid van 20 km/u en levert extra tractie op. Boven de 20 km/u gaat X-Track automatisch uit.

Onder de indruk
Chauffeurs van ProService hebben de gemodificeerde trucks persoonlijk opgehaald bij Terberg Techniek. Bij een uitleg over de functionaliteiten van X-Track toonden zij zich zeer onder de indruk van het systeem en het effect op de wegligging.

Over ProService
ProService beschikt over een divers wagenpark qua trekkend en getrokken materieel, met onder meer binnenladers en wissellaadbakken. Naast bouwtransport is het bedrijf onder meer actief in de levering van stukgoed en speciaal transport door heel Europa.

Meer weten?
Meer weten over X-Track? Bekijk de video of kijk hier.