Terberg stijgt naar tweede plaats

Filter News & media

Terberg stijgt naar tweede plaats

PUBLISHED: 27-11-2018
MEDIATYPE: Articles
TAGS: -

Terberg stijgt naar tweede plaats

Terberg Benschop is trots op haar mensen, op de trekkers gemaakt in eigen huis en nu ook op de stijging van de vierde plaats in 2017 naar de huidige tweede plaats in de Top 100 meest succesvolle maakbedrijven dit jaar in Nederland. De CFI* maakte de lijst.

Trots was ik al, zegt Rob van Hove, directeur Terberg Benschop. Maar nu voel ik me nog meer uitgedaagd om een stapje verder te gaan. Ook wij profiteren van de hoogconjunctuur en zien onze cijfers stijgen. Onze groei komt door nieuwe klanten én een grote vraag naar vervanging van bestaande trekkers.
De order-ontvangst en omzet gaan omhoog, het aantal medewerkers stijgt, maar het belangrijkste is de toename in snelheid waarmee we innoveren, ontwikkelen en nieuwe producten lanceren voor onze klanten.
Als familiebedrijf zorgen we voor werkgelegenheid in de regio, en soms ook ver daarbuiten. Het is voor onze (toekomstige) collega’s interessant om betrokken te zijn bij een echt maakbedrijf (made in NL). Bij ons doen we alles onder 1 dak, van productontwerp, verkoop, productie, inkoop, logistiek tot en met de aflevering van de trekker.
Om vakbekwaam personeel binnen de poorten te krijgen blijft Terberg investeren in innovatie. Momenteel richten we ons op het ontwikkelen van volledig elektrisch aangedreven trekkers en trekkers die rijden op waterstof. Duurzaamheid en vernieuwing zijn belangrijke speerpunten.
We doen zaken met veel Nederlandse leveranciers om onze voertuigen te ontwikkelen en te bouwen. Als hun aanbod past bij ons kwaliteitsniveau laten we liever onderdelen uit eigen land komen. Dat werkt sneller, duurzamer en bevordert de Nederlandse economie. Met die onderdelen maken we onze producten zo veel mogelijk compleet.
Onze productielocatie is high tech en modern. We voorzien onze medewerkers van zeer professionele gereedschappen, productiemiddelen en systemen. Zij kunnen hierdoor slagvaardig, veilig en met een hoge mate van eigen verantwoordelijkheid hun vak uitoefenen. We staan op het punt om onze productie in Nederland verder uit te breiden.
Een maakbedrijf als Terberg Benschop blijft altijd een belangrijke speler in de Automotive. De sfeer in ons familiebedrijf is prettig. Onze collega’s werken graag bij een gezond bedrijf met toekomstperspectief. We houden ervan als mensen meedenken en naar hun ideeën wordt altijd geluisterd. Volgend jaar zetten we met zijn allen -trots- graag de volgende stap.

*CFI. Corporate Finance International. In Opdracht van magazine Management Team